Om Oss

Föreningens ändamål är att göra etologers yrkeskår synlig på arbetsmarknaden och för allmänheten. Påvisa behovet av etologer och lägga fokus på hur vår kompetens kan ytterligare driva frågan om djurens välfärd framåt, i olika former. Långsiktigt vill vi att alla som har djur/djurintresse ska veta vilka etologer är, varför vi finns och vad vi gör.

Sveriges Akademiska Etologer är en fristående, politiskt neutral ideell förening dit etologer ansöker om medlemskap. För att bli ansluten till föreningen krävs att man har en gedigen akademisk utbildning i ämnet och därmed kan ge dig som djurägare råd om ditt djurs beteende med en uppdaterad vetenskaplig grund. En medlem till Sveriges Akademiska Etologer anpassar sin profession till dig och din djurhållning och vänder sig till ägare av sällskapsdjur, den yrkesverksamma djurhållaren eller organisationer som arbetar med eller om djur, samt till lantbrukare eller till dig som arbetar med djurparksdjur eller försöksdjur.

En medlem i Sveriges Akademiska Etologer kan även hjälpa dig som utvecklar produkter för djur och djurhållning samt föreläsa om djuren och deras beteende i utbildande syfte. Med vår akademiska utbildning och vår vetenskapliga förankring arbetar vi för att du ska få en god relation till dina djur, för en ökad välfärd hos försöks- och djurparksdjur samt för en ökad produktion till följd av en med enkla medel förbättrad djurvälfärd.

Du kan läsa Etologens Yrkeskodex här

Vi använder cookies för att säkerställa att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår webbplats