Om Oss - Styrelsen

STYRELSEN

Ordförande

Astrid

Jag fick förtroendet som ordförande 2022 och har innan dess varit aktiv i infoutskottet i många år. Jag har en mastersexamen i etologi och arbetar mycket med djurvälfärdsfrågor för försöksdjuren (3R), i min roll som djurtekniker på Linköpings universitet. Tidigare har jag drivit eget företag med beteenderådgivning (EmotionsEtologen), varit grisskötare, hundinstruktör och bidragit till ett hörn av djurvälfärdsforskningen om bättre bedövningsmetoder för grisar vid slakt. Jag tycker personlighet är superkul och passade på att göra min alldeles egna grispersonlighetsstudie som student – vilket  ledde mig till den kanske bästa upptäckten någonsin: grisar vill ”koka kaffe” med trynet under vatten <3

Kontakt: ordforande@sverigesakademiskaetologer.se

Vice ordförande

Paulina

Min utbildning inom djur började redan på gymnasiet där jag gick djurvård på Gamlebygymnasiet. Jag vidareutbildade mig sedan till biolog med inriktning fysiologi och etologi på Linköpings universitet där jag tog kandidatexamen 2017 och ansökte direkt till en masterutbildning inom tillämpad etologi och djurbiologi. Mitt examensarbete inriktade sig på relationen mellan häst och ägare i förhållande till träningstyp. Efter min examen 2019 jobbade jag en hösttermin i Lund på veterinärklinik och tog godkänd D9 behörighet på smådjur. Idag har jag två företag som etolog. Paulina Etolog, där jag hjälper häst, hund och kattägare att träna sina djur samt gör beteendeutredning samt Etolog.se som säljer onlinekurser och föreläser. Jag brinner för att lyfta etologens roll i samhället och hoppas kunna bidra till att etolog blir självklar att kontakta vid beteendeproblematik.

Kontakt: viceordforande@sverigesakademiskaetologer.se

Webbredaktör

Charlotte

Jag har en masterexamen från masterprogrammet Applied Ethology & Animal Biology från LIU tillsammans med flera kompletterande kurser i hundbeteende. Jag är baserad i Göteborg där jag bor med min man och vår seniorhund Chester. Det är också här jag driver mitt företag Life with a Dog där jag hjälper hundägare med olika hundproblem samtidigt som jag driver en onlineplattform som delar information i form av kurser och föreläsningar om hundbeteende. Min roll i Sveriges Akademiska Etologer är att driva hemsidan som webbredaktör tillsammans med att vara medlem i infoutskottet som delar med sig av etologinyheter och information på våra sociala mediekanaler.

Kontakt: webbredaktor@sverigesakademiskaetologer.se

Ordinarie Ledamot

Sarah

Jag började min resa i etologi på Etologi och Djurskyddsprogrammet 2015 och fortsatte sedan att läsa en master i vilt- och bevarandebiologi i Edinburgh. Jag har haft många olika arbeten med djur, från hunddagis till mjölkgård. Jag arbetar idag som gymnasielärare inom programmet Sällskapsdjur och Djursjukvård sen snart tre år tillbaka. Jag har ett stort intresse för träning av djur, framförallt hästar och äger en rysk basjkir som är en stor utmaning att motionera då hans bästa beteenden är de som kan göras stillastående. 

Kassör

Moa

Utbildad på etologi och djurskyddsprogrammet 2012-2015 i Skara. Arbetat med omplacering av katter på 3 olika katthem i Sverige under 4 år. Bor nu i ett litet hus på landet mellan Norrtälje och Stockholm med sambo och 4 katter. Arbetar för närvarande hemifrån med bokföring.

 

Kontakt: kassor@sverigesakademiskaetologer.se

Medlemsregistrator

Karin

Djur har varit det bästa jag vet så länge jag kan minnas, idag spenderar jag i stort sett all min tid tillsammans med dem. Min lediga tid spenderas oftast i stallet eller tillsammans med min hund. Idag bor jag på en liten hästgård norr om Uppsala.

 

Jag hamnade i Uppsala när jag började läsa EoD 2014 och tog examen 2017. Här blev jag sedan kvar och har haft ett flertal djurrelaterade jobb sen mina studier, idag jobbar jag dock som djurvårdare på en veterinärklinik men även som hästskötare/arbetsryttare i ett stall.
 

Kontakt: medlemsregistrator@sverigesakademiskaetologer.se

Sekreterare

Ann-Sofie

Jag arbetar till vardags med att utbilda blivande djurvårdare på Öknaskolan och driva mitt eget företag Djurkompassen där jag hjälper och utbildar djurägare om sällskapsdjur och hästar. 2010 tog jag examen från Etologi och Djurskyddsprogrammet på SLU i Skara och har sedan dess både arbetat som lärare på olika naturbruksgymnasier samt som djurvårdare och zoopedagog på olika djurparker. Då jag inte arbetar umgås jag gärna med medryttarhästen eller hälsar på föräldrarna och deras jaktlabradorer.

Kontakt: sekreterare@sverigesakademiskaetologer.se

Vice sekreterare

Amanda

Suppleant

Lisa

Jag gick EoD 07-10 i Skara och läste sedan master på LiU. Sedan 2013 jobbar jag som adjunkt i etologi på SLU och sedan många år är jag också institutionens studierektor för grundutbildning. Jag är nog den som varit med i styrelsen längst, på flera olika poster. I och med det kan jag ofta bidra med ett historiskt perspektiv på hur saker fungerat eller inte fungerat förut. 🙂 I och med mitt arbete kan jag också vara en länk mellan föreningen och studenterna på SLU. Utöver att jag på fritiden håller på med hästar och lånar vänners hundar drömmer jag om att skaffa får. Yrkesmässigt är det främst djurparksdjurens beteenden och välfärd jag tycker är roligast att fokusera på och kombinerade i flera år mitt arbete på SLU med att jobba inom djurpark.

Kontakt: suppleant1@sverigesakademiskaetologer.se

Suppleant

Emma

Jag har alltid haft ett stort djurintresse och på gymnasiet läste jag en naturvetenskaplig linje med djurvårdsprofil. Därefter blev det en kandidatexamen på Etologi och djurskyddsprogrammet (SLU) följt av en miljörättsutbildning på avancerad nivå samt diverse fristående kurser inom bla. etologi och ekologi (GU, LiU, SLU & LnU). Jag har ett stort intresse för lantbruksdjur och har bland annat jobbat med mjölkkor innan jag började mitt nuvarande jobb på Länsstyrelsen. Där jobbar jag både med djurskyddsärenden och ärenden enligt tillsynslagen över hundar och katter. På fritiden blir det också mycket djur, just nu har jag hund och lite terrariedjur 🙂 

 

Kontakt: suppleant2@sverigesakademiskaetologer.se

Suppleant

Johanna

Sedan barnsben har djur varit min största källa till livsglädje. Detta ledde till att jag i vuxen ålder utbildade mig till djurvårdare, för att därefter läsa kandidatprogrammet i biologi (inriktning etologi och djurskydd) vid Linköpings universitet och senare ett år på Linköpings masterprogram i tillämpad etologi. Efter studierna har jag haft förmånen att arbeta med många olika djurslag – lantbruksdjur, djurparksdjur, hemlösa djur, hundar och islandshästar. Sedan 2022 arbetar jag som naturbrukslärare inom kurser som berör djurens biologi, djurträning och såklart världens roligaste ämne – etologi. Jag sitter även med i Linköpings djurförsöksetiska nämnd. Jag brinner extra mycket för djurrelationer och hur mänskliga och icke-mänskliga djur på olika sätt kan må bra tillsammans. Jag delar mitt liv med två omplaceringshundar i en liten stuga utanför Linköping och drömmer om att inom snar framtid skaffa höns och kaniner (och får, kor, hästar, katter och grisar…).
 

Vi använder cookies för att säkerställa att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår webbplats