Om Oss - Styrelsen

STYRELSEN

Ordförande

Astrid

Jag har en kandidatexamen från Etologi & Djurskyddsprogrammet (SLU) och en internationell masterexamen från programmet Applied Ethology & Animal Biology (LiU). Jag har även hunnit med en hel del strökurser i djurens beteende och vår relation till djur, såväl på som utanför universitetet. Idag jobbar jag som djurtekniker på Linköpings universitet där jag tar hand om möss och får engagera mig praktiskt i att öka djurvälfärden inom medicinsk försöksdjursforskning! Jag har annars en förkärlek för grisar, och skrev mina examensarbeten om gödselbadande hos grisar, samt personlighet i relation till stress och socialt stöd, i samband med utvärderandet av en djurskyddsmässigt bättre bedövningsmetod av grisar inför slakt/avlivning. Hemma har jag en skånsk och mycket försiktig svart katt som vi precis adopterat från ett djurhem.

Kontakt: ordforande@sverigesakademiskaetologer.se

Vice ordförande

Paulina

Min utbildning inom djur började redan på gymnasiet där jag gick djurvård på Gamlebygymnasiet. Jag vidareutbildade mig sedan till biolog med inriktning fysiologi och etologi på Linköpings universitet där jag tog kandidatexamen 2017 och ansökte direkt till en masterutbildning inom tillämpad etologi och djurbiologi. Mitt examensarbete inriktade sig på relationen mellan häst och ägare i förhållande till träningstyp. Efter min examen 2019 jobbade jag en hösttermin i Lund på veterinärklinik och tog godkänd D9 behörighet på smådjur. Idag har jag två företag som etolog. Paulina Etolog, där jag hjälper häst, hund och kattägare att träna sina djur samt gör beteendeutredning samt Etolog.se som säljer onlinekurser och föreläser. Jag brinner för att lyfta etologens roll i samhället och hoppas kunna bidra till att etolog blir självklar att kontakta vid beteendeproblematik.

Kontakt: viceordforande@sverigesakademiskaetologer.se

Webbredaktör

Charlotte

Jag har en masterexamen från masterprogrammet Applied Ethology & Animal Biology från LIU tillsammans med flera kompletterande kurser i hundbeteende. Jag är baserad i Göteborg där jag bor med min man och vår seniorhund Chester. Det är också här jag driver mitt företag Life with a Dog där jag hjälper hundägare med olika hundproblem samtidigt som jag driver en onlineplattform som delar information i form av kurser och föreläsningar om hundbeteende. Min roll i Sveriges Akademiska Etologer är att driva hemsidan som webbredaktör tillsammans med att vara medlem i infoutskottet som delar med sig av etologinyheter och information på våra sociala mediekanaler.

Kontakt: webbredaktor@sverigesakademiskaetologer.se

Ordinarie Ledamot

Sarah

Jag började min resa i etologi på Etologi och Djurskyddsprogrammet 2015 och fortsatte sedan att läsa en master i vilt- och bevarandebiologi i Edinburgh. Jag har haft många olika arbeten med djur, från hunddagis till mjölkgård. Jag arbetar idag som gymnasielärare inom programmet Sällskapsdjur och Djursjukvård sen snart tre år tillbaka. Jag har ett stort intresse för träning av djur, framförallt hästar och äger en rysk basjkir som är en stor utmaning att motionera då hans bästa beteenden är de som kan göras stillastående. 

Kassör

Moa

Utbildad på etologi och djurskyddsprogrammet 2012-2015 i Skara. Arbetat med omplacering av katter på 3 olika katthem i Sverige under 4 år. Bor nu i ett litet hus på landet mellan Norrtälje och Stockholm med sambo och 4 katter. Arbetar för närvarande hemifrån med bokföring.

 

Kontakt: kassor@sverigesakademiskaetologer.se

Sekreterare

Lisa

Jag gick EoD 07-10 i Skara och läste sedan master på LiU. Sedan 2013 jobbar jag som adjunkt i etologi på SLU och sedan många år är jag också institutionens studierektor för grundutbildning. Jag är nog den som varit med i styrelsen längst, på flera olika poster. I och med det kan jag ofta bidra med ett historiskt perspektiv på hur saker fungerat eller inte fungerat förut. 🙂 I och med mitt arbete kan jag också vara en länk mellan föreningen och studenterna på SLU. Utöver att jag på fritiden håller på med hästar och lånar vänners hundar drömmer jag om att skaffa får. Yrkesmässigt är det främst djurparksdjurens beteenden och välfärd jag tycker är roligast att fokusera på och kombinerade i flera år mitt arbete på SLU med att jobba inom djurpark.

Kontakt: sekreterare@sverigesakademiskaetologer.se

Vice sekreterare

Ulrica

Jag jobbar som pedagog på Nordens Ark, där jag håller lektioner, kurser, guidningar mm och berättar om djur, etologi och bevarandebiologi för människor i alla åldrar.

Jag har en kandidatexamen från Etologi och djurskyddsprogrammet på SLU i Skara och en masterexamen från Applied Ethology and Animal Biology vid Linköpings universitet. Plus en massa lösa kurser om djur och etologi.

Jag är allmänt insnöad på katter och har två katter hemma. Men även djurvälfärd hos djurparksdjur, biologisk mångfald och bevarandebiologi ligger mig varmt om hjärtat.

Kontakt: vicesekreterare@sverigesakademiskaetologer.se

Suppleant

Karin

Jag heter Karin Lysell. Är 36 år och bor tillsammans med min familj på en liten gård i Halland.
På vår gård finns hund, katt och häst och här går en del köttdjur på markerna som tillhör min mans familj. Jag bor precis så som jag drömde om när jag var liten.
Jag gick ut Etologi- och djurskyddsprogrammet 2009 och har sedan dess läs enskilda kurser. Första åren efter studierna arbetade jag som gymnasielärare på ett djurvårdsprogram. Sedan snart 10 år tillbaka arbetar jag som djurvårdare på nivå 3 på Hallands djursjukhus AB. I höstas startade jag upp mitt företag ”Hallandsetologen” där jag bedriver undervisning, föreläsningar och beteenderådgivning.
Jag har varit med som suppleant några år nu och tycker det är kul att vara med och se utvecklingen i föreningen!
 

Suppleant

Renate

Jag är hästetolog och arbetar med beteendeutredningar, rehabilitering, föreläsningar och kurser om hästars beteende. Mellan åren 2020-2022 var jag ordförande för Sveriges Akademiska Etologer och sittar numera med i styrelsen som suppleant. Jag har en masterexamen i etologi från Linköpings universitet och en kandidatexamen i veterinärmedicin från SLU.

Suppleant

Emma

Jag har alltid haft ett stort djurintresse och på gymnasiet läste jag en naturvetenskaplig linje med djurvårdsprofil. Därefter blev det en kandidatexamen på Etologi och djurskyddsprogrammet (SLU) följt av en miljörättsutbildning på avancerad nivå samt diverse fristående kurser inom bla. etologi och ekologi (GU, LiU, SLU & LnU). Jag har ett stort intresse för lantbruksdjur och har bland annat jobbat med mjölkkor innan jag började mitt nuvarande jobb på Länsstyrelsen. Där jobbar jag både med djurskyddsärenden och ärenden enligt tillsynslagen över hundar och katter. På fritiden blir det också mycket djur, just nu har jag hund och lite terrariedjur 🙂 

Vi använder cookies för att säkerställa att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår webbplats