Om Oss - Sök Stipendium

Sveriges Akademiska Etologer delar ut stipendium inom etologi på gymnasie-, kandidat- och masternivå.

Arbetar du inom utbildning och vill att eleverna/studenterna på din skola skall söka våra stipendier eller är du kanske själv intresserad av att söka, kontakta då vår ordförande för mer information!

Gymnasienivå

Stipendium på gymnasienivå delas ut till elever på Real- och naturbruksgymnasier. Stipendiet vänder sig till elever som känner stort intresse för etologi och vill bidra till en bättre djurvälfärd i sitt kommande yrkesliv.

Anslag publiceras på hemsidan när stipendieutdelning är aktuellt.

Kandidatnivå

Föreningen delar årligen ut stipendium till bästa examensarbete inom etologi. Arbetet ska bidra till en ökad allmän kunskap inom/om etologi, driva frågor om djurvälfärd samt ha utvecklingspotential för vidare diskussion och/eller forskning.

 

Eftersom det från och med i år examineras etologer från två kandidatprogram, delar vi ut ett stipendium från Etologi & Djurskyddsprogrammet vid Sveriges Lantbruksuniversitet och ytterligare ett från Djurpsykologiprogrammet vid Linköpings universitet.
 
Ansök med abstract senast 20/5 till
 lisa.lundin@slu.se om du är E&D-student,
om du läser Djurpsykologiprogrammet.

Masternivå

Stipendiet på masternivå är inte programbunden och delas ut till bästa examensarbete inom etologi. Stipendiet delas ut med syfte att uppmärksamma den student som i sin uppsats på ett bra sätt belyser aktuella områden inom etologin. För att kunna söka stipendiet kräver vi att du har en kandidatexamen i biologi och har läst minst 20 hp etologi utöver examensarbetet. Arbetet ska vara i ämnet etologi, bidra till en ökad allmän kunskap inom/om etologi och driva frågor om djurvälfärd. Det ska vidare ha utvecklingspotential för vidare diskussion och/eller forskning.

Anslag publiceras på hemsidan när stipendieutdelning är aktuellt.

Vi använder cookies för att säkerställa att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår webbplats