Kontakta en etolog

Söker du en etolog?

En etolog är utbildad inom djurs beteende och kan hjälpa dig inom bland annat träning, problematiska beteenden, berikning eller annat som rör ditt djur. Våra medlemmar håller även kurser och föreläsningar. För att läsa mer om Sveriges Akademiska Etologers arbete gå in på Om oss.

etolog.se finns flera av våra medlemmar med, där kan du även hitta flera kurser som våra medlemmar håller. För att vara ansluten till etolog.se krävs det att du är med i Sveriges Akademiska Etologer.

Kontakta gärna vårt Infoutskott om du har frågor!

Är du medlem i Sveriges Akademiska Etologer, har eget företag och vill stå med här? Kontakta vår webbredaktör så hjälper vi dig!

Gävleborgs län

Hundia Gävle
Nathalie Nilsson

Hundia Gävle – Nathalie Nilsson

Med din hunds välmående och hälsa i fokus erbjuder vi kurser, privatträningar, beteenderådgivning/-utredning, föreläsningar och ett noga utvalt sortiment i vår butik. Vi vill ge dig och din hund ett rikare hundliv och kursernas syfte är framförallt till för aktivering och berikning. Exempel på kurser vi håller är spår, Nose Work, stärk din hund mentalt och fysiskt (balans, koordination och styrka), valpkurs, vardagsaktivering med mera.

Vi anser att det är lika viktigt att hunden mår bra på insidan och i vår butik hittar du därför svenska, naturliga foder, godis och tugg samt diverse hundtillbehör.

Kontakt: https://hundiagavle.se/ och nathalie@hundiagavle.se


Kalmar län

Ölandsetologen
Desirée Sjöström

Som konsult inom etologi och zoologi erbjuds tjänsten att stå som rådgivande zoolog för din anläggning. Jag erbjuder skräddarsydda föreläsningar och kurser för bland annat organisationer, event och företag inom biologi. Till den enskilde erbjuds djurvård samt rådgivning om ditt djurs beteende – förebyggande, inspirations- och problemlösande arbete.

Kontakt: olandsetologen@gmail.com


Kronobergslän

Etologkarin
Karin Nilsson

Etolog Karin Nilsson erbjuder kurser, konsultationer och föreläsningar för de som bättre vill förstå djurens beteende. Såväl organisationer som privatpersoner är välkomna att höra av sig. Jag hjälper de som håller på med djur att få en ökad förståelse för djurens beteenden.

Kontakt: www.etologkarin.se och www.facebook.se/etologkarin


Skåne län

Djurvetologen
Emma Almquist

Djurvetologen - Emma AlmquistJag erbjuder föreläsningar, utbildningar och rådgivning inom etologi och djurhälsa. Djurets psykiska och fysiska hälsa är precis lika viktiga för att djuret ska må så bra som möjligt. Som etolog kan jag hjälpa dig. Jag arbetar med företag och föreningar såväl som privatpersoner. Verksamma inom: Skåne län under sommarmånaderna och Uppsala län under höst/vår.

Kontakt: http://djurvetologen.se/ och https://www.facebook.com/djurvetologen/

 

Etologen
Carita Johansson

Etologen - Carita JohanssonCarita Johansson håller föredrag och kurser om djur, djurhållning, beteende och välfärd, för föreningar, företag och privatpersoner. Det går också bra att rådfråga henne, helst för förebyggande arbete men även då det uppstått problem.

Kontakt: www.etologen.se och info@etologen.se


Stockholms län

Hundläroverket
Irene Westerholm

Hundläroverket - Irene WesterholmHundläroverket och etolog Irene Westerholm erbjuder kurser, privatträningar och föredrag för alla hundar och människor. Vi fokuserar på vad och hur vi lär hunden, och använder forskning och kunskap om hunden som grund. Hos oss finns ett särskilt stort hjärta för hundar av kamphundstyp, en hundtyp som på många håll möts av okunskap. Välkommen till oss i Västerhaninge!

Kontakt: www.facebook.com/hundlaroverket och www.hundlaroverket.se


Södermanlands län

Djurkompassen
Ann-Sofie Sandell

Djurkompassen - Ann-Sofie SandellDjurkompassen fokuserar främst på dig som djurägare, och på vilka sätt du kan förbättra för din katt, häst, kanin, fågel, hund osv. Djurägare till i princip alla arter är välkomna till mig!

Kontakt: www.djurkompassen.se

 

Du&Djur
Jannice Kindsjö

Du&Djur - Jannice KindsjöDu&Djur är inriktat på sällskapsdjur, främst hund. Jag arbetar gärna förebyggande men även problemlösande. Du&Djur erbjuder konsultationer samt föreläsningar och inspiration till alla som vill lära sig mer om våra sällskapsdjurs beteende.

Kontakt: www.duochdjur.se


Uppsala län

Equitation Science Sweden
Elke Hartmann

Jag erbjuder rådgivning inom problemhantering, allt från lastning till förberedning inför veterinärbesöket och uppsuttet arbete eller från marken – tillämpad inlärningsteori i vardagen.

Verksam i Uppsala och Stockholmsområdet.

Kontakt: www.equitationsciencesweden.com


Västernorrlands län

Etologica
Anna-Maria Svedberg

Etologica - Anna-Maria SvedbergEtologica erbjuder beteenderådgivningar och utredningar för främst hund, men även katt och andra sällskapsdjur. Rådgivningarna anpassas efter kundens behov och kan ske i hemmiljö. Etologica erbjuder även kurser med hundens beteende i fokus, där alla hundar är välkomna! Företaget har lokal på Kusthöjden i Härnösand men tar på sig beteenderådgivningar i hela Västernorrland.

Kontakt: www.etologica.se och https://www.facebook.com/etologica


Västra Götalands län

Djurparkszoologen
Angelica Åsberg

Djurparkszoologen - Angelica Åsberg

Med 25 års samlad erfarenhet från djurparksbranschen erbjuder Djurparkszoologen zoologisk och etologisk konsultation och undervisning gentemot djurparker och andra intressenter så som 4H-gårdar, föreningar och naturbruksgymnasium. Djurvälfärd ligger oss varmt om hjärtat och fokusområden förutom djurparksdjur är häst. Kontakta oss gärna om ni har ett specifikt önskemål kring ämnesföreläsning – vi löser det åt er!

Vi utgår från Västra Götaland men verkar i hela Sverige.

Kontakt: https://www.djurparkszoologen.com/ och www.facebook.com/djurparkszoologen

 

Djurrelationer – etologisk inspiration & rådgivning
Lisa Berglund

Djurrelationer - etologisk inspiration och rådgivning - Lisa BerglundJag erbjuder rådgivning och utbildning – kurser och föreläsningar – inom etologi med inriktning mot våra sällskapsdjur och häst. Katt är mitt expertisområde. Mitt fokus ligger på att inspirera till att hitta egna verktyg för att nå dina mål – såväl den enskilda djurägaren, organisationen eller företaget.

Kontakt: www.djurrelationer.se

 

Kognitionsetologerna
Emelie Deboussard

Kognitionsetologerna - Emelie DeboussardKognitionsetologerna erbjuder föreläsningar, rådgivning och kurser i Borås och Göteborg med omnejd baserat på de senaste rönen inom etologi och kognitionsvetenskap. Jag tar upp de vanliga såväl som ovanliga frågeställningarna och problemen som ofta stöts på. Genom att kombinera kognitionsvetenskap och etologi ger jag en inblick i djurens komplexa sinnesvärld och orsakerna till deras beteenden. Med en bred erfarenhet av de flesta sällskapsdjuren, med fokus på häst och hund, är min förhoppning att kunna hjälpa dig och ditt djur att få en god relation och samvaro.

Håll utkik på hemsidan eller Facebook för att se vad som händer framöver.

Kontakt: kognitionsetologerna.se eller kognitionsetologerna@gmail.com

 

Life with a dog
Charlotte Friis

Life with a dog - Charlotte FriisThe company Life with a dog is a dog behavior consultant company helping both dog owners as well as clinics and shelters to understand dog behavior better and provide tools in how to deal with problematic or difficult behaviors. Life with a dog offers private consultations and lectures for private groups or businesses.

Kontakt: www.lifewithadog.org och https://www.facebook.com/lifewdogs

 

PaleoCat
Matilda Eriksson

Arbetar heltid på Blå Stjärnan i Göteborg där du kan boka in tid för kattbeteenderådgivning. Min rådgivning baseras på vetenskap och beprövad erfarenhet och sätter katten med ägare i fokus.

Rådgivning bokas genom Blå stjärnas växel: 031-653 50 0


Örebro och Västmanlands län

Djurkonsulten ZED
Linda Strohmaier

Djurkonsulten ZED - Linda StrohmaierDjurkonsulten ZED erbjuder utbildning – föreläsningar och kurser – samt individanpassad rådgivning inom områdena Zoologi, Etologi och Djurvälfärd.

Kontakt: www.djurkonsultenzed.se och https://www.facebook.com/djurkonsultenzed/ 


Östergötlands län

EmotionsEtologen
Astrid Söderquist

Emotionsetologen drivs av Astrid Söderquist och fokus för företaget ligger som namnet antyder på den känslomässiga bakgrunden till djurs beteenden och välmående – orsaken till så många av de allvarligaste problembeteendena! Mig kan du kontakta för beteenderådgivning, problembeteendeträning och föreläsningar. Min styrka ligger i problemlösning för aggressivt och/eller reaktivt beteende hos hund.

Kontakt: www.emotionsetologen.se

 

Hippologiskt
Renate Larssen

Jag är etolog inriktad på hästars beteende och träning. Mitt mål är att hjälpa hästar och människor att förstå varandra bättre! Jag erbjuder beteenderådgivning samt hjälp med bl. a grundhantering, ridning, träning inför veterinär- och hovslagarbesök, lastträning och lösning av olika beteendeproblem. Det går även att boka mig för större grupper, för kurser i belöningsbaserad träning och föreläsningar. Jag utgår ifrån Kisa i Östergötland men reser i hela landet. Välkommen att kontakta mig!

Kontakt: www.hippologiskt.com och renate.larssen@hotmail.com