Kontakta en Etolog

En etolog är utbildad inom djurs beteende och kan hjälpa dig inom bland annat träning, problematiska beteenden, berikning eller annat som rör ditt djur. Våra medlemmar håller även kurser och föreläsningar.

Är du medlem i Sveriges Akademiska Etologer, har eget företag och vill stå med här? Kontakta vår webbredaktör så hjälper vi dig!

MEDLEMMAR

Sveriges Akademiska Etologer finns spridda runt om i Sverige redo att hjälpa dig.

Många av våra etologer erbjuder till och med hjälp online så att du alltid kan få hjälp oavsett var du bor.

etolog.se kan du hitta olika online kurser från våra medlemmar.

Östergotland län/Online

Djurslag: Häst, Hund, Katt

Kontakt: info@paulina-etolog.se

Paulina Etolog erbjuder en rad olika tjänster, allt från lättare privatlektioner för dig som vill förbättra din träning och sätta upp en tydlig målbild till beteendeutredningar och föreläsningar. Kanske är ni en större grupp som vill boka en workshop med kombination av teori och praktik. Du kan läsa mera om vilka tjänster jag erbjuder på

Västra Götalands län/Online

Djurslag: Hund

Kontakt: info@lifewadog.com

Life with a Dog erbjuder personlig och online beteenderådgivning och utredningar för hundägare med hundbeteende problem. Därudover är Life with a Dog också en online platform där du kan lära dig allt om hundens beteende från valp till de gyllene senioråren genom föreläsningar, online kurs och allmänt bra att veta material. Min kunskap bygger på den senaste forskningen inom hundbeteende och mitt mål som hundetolog är att ge dig de verktyg du behöver för att både förstå din hund bättre och för att skapa ett starkare band och det livet med en hund som du vill ha. Du kan läsa mer om vad vi kan erbjuda dig på hemsidan.

hallandsetologen
Hallands län

Djurslag: Hund, Katt, Häst

Kontakt: info@hallandsetologen.se

Karin Lysell driver företaget Hallandsetologen. Erbjuder föreläsningar inom beteende och djurvård samt beteendekonsultationer på hund, katt och häst.

Sörmland (tar även kunder i Östergötland, Västmanland, Stockholm samt online)

Djurslag: Hund, Katt, Häst samt övriga sällskapsdjur

Kontakt: info@djurkompassen.se

Ann-Sofie Sandell hjälper djurägare till hund, katt, häst samt övriga sällskapsdjur. Hon håller även föreläsningar och har onlinekurser via Etolog.se. Till vardags arbetar hon som naturbrukslärare och utbildar blivande djurvårdare. Ann-Sofie har en kandidatexamen från Etologi och Djurskyddsprogrammet och en yrkeslärarexamen från Karlstad universitet. Förutom att arbeta som lärare har hon också arbetat på olika djurparker, både som djurvårdare och zoolärare. Ni hittar Ann-Sofie söder om Eskilstuna, men hon kan även åka till kunder i angränsande län eller hjälpa dig online.

Västernorrlands län/Online

Djurslag: Hund

Kontakt: jannice@duochdjur.se

Du&Djur är lokaliserat i Ljustorp utanför Sundsvall och drivs av Jannice Kindsjö. Jannice gör beteendekonsultationer, håller kurser och föreläsningar, främst inom hund. Jannice jobbar mycket med rädsla och osäkerhet hos hund, hantering och veterinärförberedelser, men också med dogparkour och relationen mellan dig och din hund. Det går att boka Jannice för konsultationer och föreläsningar både på plats men också online.

Dalarnas län/Online

Djurslag: Hund

Kontakt: nathalie@hundiahojden.se

Med din hunds välmående och hälsa i fokus erbjuder vi beteendekonsultationer, kurser, privatträningar, föreläsningar m.m. för alla hundar och hundägare. I våra beteendekonsultationer får du rådgivning och hjälp med problem, både små och stora, som du upplever med din hund.
 
Vi vill ge alla hundar och hundägare ett rikare och roligare hundliv och har därför många olika typer av kurser och träningar för att det ska finnas något som passar just dig och din pälskling.
Västernorrlands län/Online
Djurslag: Hund, Katt
 
 
Etolog Anna-Maria Svedberg har masterexamen i etologi och hjälpt hundar att bli förstådda sedan år 2014 genom sitt företag Etologica
Etologica är baserat i Härnösand men Anna-Maria föreläser och håller kursen över hela landet. Du kan få hjälp med att tolka och förstå din hund eller katts beteende genom BeteendeUtredningar, BetendeTräningar, kurser, föreläsningar och online via webbföreläsningar och video/telefonsamtal.
Mer info och tidsbokning hittar du på
Stockholms län
Djurslag: Hund
 
 
Välkomment till etolog Irene Westerholm och Hundläroverket! Jag erbjuder privatträningar, beteendeutredningar och föredrag för alla hundar och människor. Tillsammans med mina kollegor hittar du även ett heltäckande kursutbud med allt från valpkurser till hundsport som agility, weightpull och hundgym! Hos oss finns ett särskilt stort hjärta för hundar av kamphundstyp, en hundtyp som på många håll möts av okunskap. All träning hos oss sker givetvis med evidensbaserade metoder.
Varmt välkommen till oss i en harmoniskt lantlig miljö, utanför Västerhaninge!
Skåne län/Online
Djurslag: Sällskapsdjur
 
 
Typ av tjänster: Föreläsningar och utbildningar för djurägare, skolor och företag. Inriktad framförallt mot sällskapsdjur. Har även en mindfulnessgrupp online för dig som arbetar med djur.
Finns i Skåne, men är van och uppskattad föreläsare även online.
Örebro län + Västmanland län (Västra delen)

Djurslag: Hund, Katt + Andra

Kontakt: info@djurkonsultenzed.se

Har du frågor om djur i allmänhet, har ett husdjur som beter sig underligt eller enkelt veta mer – då är jag rätt person att vända sig till. Jag är först och främst inriktad på djurslagen hund och katt vad gäller beteenderådgining, men kan vara behjälplig även med andra djurslag så som häst och smådjur så som kanin, marsvin m.f.

(Observera att verksamheten bedrivs i begränsad omfattning)

Uppsala län/Online

Djurslag: Hund

Kontakt: elseverbeek@amazinganimalminds.com

Hej, jag heter Dr Else Verbeek och jag är forskare i hundbeteende och djurskydd. Jag erbjuder evidensbaserade och personliga lösningar för att hjälpa hundar att övervinna rädsla och ångest. Mitt huvudsakliga specialområde är separationsångest, rädslor, fobier, stress och överstimulering. Mitt yttersta mål är att skapa en värld där ingen hund behöver utstå ångest.

Jag har ägnat mer än 15 år åt att studera djur och tillämpa de senaste kognitiva och beteendevetenskapliga metoderna för att få en djupare förståelse för djurens känslor. Jag undervisar också i specialiserade färdigheter för hundbeteendevetare och anordnar föreläsningar och workshops för specialister.

Om du behöver hjälp med din hunds beteendeproblem eller är intresserad av en workshop eller föreläsning kan du boka en kostnadsfri 30-minuters konsultation för att sätta ihop en plan för dig.

Equitation Science Sweden

Uppsala län/Online

Djurslag: Häst

Kontakt:

 info@equitationscienesweden.com

Equitation Science Sweden drivs av docent och hästforskaren Elke Hartmann. Hon erbjuder konsultationer för beteendeutredningar och skräddarsyr ett evidensbaserat, säkert och effektivt träningsprogram anpassad efter din och hästens individuella behov. Hon ger själv utbildningar & föreläsningar för hästägare såväl för yrkesverksamma i hästbranschen & arrangerar kurser med efterfrågade föreläsare och instruktörer om hästens beteende och inlärning. 

Vi använder cookies för att säkerställa att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår webbplats