Kontakta en etolog

Söker du en etolog?

En etolog är utbildad inom djurs beteende och kan hjälpa dig inom bland annat träning, problematiska beteenden, berikning eller annat som rör ditt djur. Våra medlemmar håller även kurser och föreläsningar. För att läsa mer om Sveriges Akademiska Etologers arbete gå in på Om oss.

etolog.se finns flera av våra medlemmar med, där kan du även hitta flera kurser som våra medlemmar håller. För att vara ansluten till etolog.se krävs det att du är med i Sveriges Akademiska Etologer.

Kontakta gärna vårt Infoutskott om du har frågor!

Är du medlem i Sveriges Akademiska Etologer, har eget företag och vill stå med här? Kontakta vår webbredaktör så hjälper vi dig!

Kalmar län

Ölandsetologen – Desirée Sjöström

Som konsult inom etologi och zoologi erbjuds tjänsten att stå som rådgivande zoolog för din anläggning. Jag erbjuder skräddarsydda föreläsningar och kurser för bland annat organisationer, event och företag inom biologi. Till den enskilde erbjuds djurvård samt rådgivning om ditt djurs beteende – förebyggande, inspirations- och problemlösande arbete.

Kontakt: www.olandsetologen.se

 

Kronobergslän

Etologkarin – Karin Nilsson

Etolog Karin Nilsson erbjuder kurser, konsultationer och föreläsningar för de som bättre vill förstå djurens beteende. Såväl organisationer som privatpersoner är välkomna att höra av sig. Jag hjälper de som håller på med djur att få en ökad förståelse för djurens beteenden.

Kontakt: www.etologkarin.se och www.facebook.se/etologkarin

 

Skåne län

Djurvetologen – Emma Almquist

Djurvetologen - Emma AlmquistJag erbjuder föreläsningar, utbildningar och rådgivning inom etologi och djurhälsa. Djurets psykiska och fysiska hälsa är precis lika viktiga för att djuret ska må så bra som möjligt. Som etolog kan jag hjälpa dig. Jag arbetar med företag och föreningar såväl som privatpersoner. Verksamma inom: Skåne län under sommarmånaderna och Uppsala län under höst/vår.

Kontakt: http://djurvetologen.se/ och https://www.facebook.com/djurvetologen/

 

Etologen – Carita Johansson

Etologen - Carita JohanssonCarita Johansson håller föredrag och kurser om djur, djurhållning, beteende och välfärd, för föreningar, företag och privatpersoner. Det går också bra att rådfråga henne, helst för förebyggande arbete men även då det uppstått problem.

Kontakt: www.etologen.se och info@etologen.se

 

Stockholms län

Hundläroverket – Irene Westerholm

Hundläroverket - Irene WesterholmHundläroverket och etolog Irene Westerholm erbjuder kurser, privatträningar och föredrag för alla hundar och människor. Vi fokuserar på vad och hur vi lär hunden, och använder forskning och kunskap om hunden som grund. Hos oss finns ett särskilt stort hjärta för hundar av kamphundstyp, en hundtyp som på många håll möts av okunskap. Välkommen till oss i Västerhaninge!

Kontakt: www.facebook.com/hundlaroverket och www.hundlaroverket.se

 

Södermanlands län

Djurkompassen – Ann-Sofie Sandell

Djurkompassen - Ann-Sofie SandellDjurkompassen fokuserar främst på dig som djurägare, och på vilka sätt du kan förbättra för din katt, häst, kanin, fågel, hund osv. Djurägare till i princip alla arter är välkomna till mig!

Kontakt: www.djurkompassen.se

 

Du&Djur – Jannice Kindsjö

Du&Djur - Jannice KindsjöDu&Djur är inriktat på sällskapsdjur, främst hund. Jag arbetar gärna förebyggande men även problemlösande. Du&Djur erbjuder konsultationer samt föreläsningar och inspiration till alla som vill lära sig mer om våra sällskapsdjurs beteende.

Kontakt: www.duochdjur.se

 

Västernorrlands län

Etologica – Anna-Maria Svedberg

Etologica - Anna-Maria SvedbergEtologica erbjuder beteenderådgivningar och utredningar för främst hund, men även katt och andra sällskapsdjur. Rådgivningarna anpassas efter kundens behov och kan ske i hemmiljö. Etologica erbjuder även kurser med hundens beteende i fokus, där alla hundar är välkomna! Företaget har lokal på Kusthöjden i Härnösand men tar på sig beteenderådgivningar i hela Västernorrland.

Kontakt: www.etologica.se och https://www.facebook.com/etologica

 

Västra Götalands län

Djurrelationer – etologisk inspiration och rådgivning – Lisa Berglund

Djurrelationer - etologisk inspiration och rådgivning - Lisa BerglundJag erbjuder rådgivning och utbildning – kurser och föreläsningar – inom etologi med inriktning mot våra sällskapsdjur och häst. Katt är mitt expertisområde. Mitt fokus ligger på att inspirera till att hitta egna verktyg för att nå dina mål – såväl den enskilda djurägaren, organisationen eller företaget.

Kontakt: www.djurrelationer.se

 

Hästetolog Marie Eisersiö – Marie Eisersiö

Hästetolog Marie Eisersiö - Marie EisersiöSom hästetolog hjälper jag ryttare och hästägare att se världen ur hästens perspektiv och att utveckla en nära relation som bygger på vänskap, tillit och ömsesidig respekt. Jag erbjuder föreläsningar, praktiska kurser i hästhantering och ridning samt agerar rådgivare och kunskapsbank vid problembeteenden.

Kontakt: www.hastetolog.se

 

Kognitionsetologerna – Emelie Deboussard

Kognitionsetologerna - Emelie DeboussardKognitionsetologerna erbjuder föreläsningar, rådgivning och kurser i Borås och Göteborg med omnejd baserat på de senaste rönen inom etologi och kognitionsvetenskap. Jag tar upp de vanliga såväl som ovanliga frågeställningarna och problemen som ofta stöts på. Genom att kombinera kognitionsvetenskap och etologi ger jag en inblick i djurens komplexa sinnesvärld och orsakerna till deras beteenden. Med en bred erfarenhet av de flesta sällskapsdjuren, med fokus på häst och hund, är min förhoppning att kunna hjälpa dig och ditt djur att få en god relation och samvaro.

Håll utkik på hemsidan eller Facebook för att se vad som händer framöver.

Kontakt: kognitionsetologerna.se eller kognitionsetologerna@gmail.com

 

Life with a dog – Charlotte Friis

Life with a dog - Charlotte FriisThe company Life with a dog is a dog behavior consultant company helping both dog owners as well as clinics and shelters to understand dog behavior better and provide tools in how to deal with problematic or difficult behaviors. Life with a dog offers private consultations and lectures for private groups or businesses.

Kontakt: www.lifewithadog.org och https://www.facebook.com/lifewdogs

 

PaleoCat – Matilda Eriksson

Arbetar heltid på Blå Stjärnan i Göteborg där du kan boka in tid för kattbeteenderådgivning. Min rådgivning baseras på vetenskap och beprövad erfarenhet och sätter katten med ägare i fokus.

Rådgivning bokas genom Blå stjärnas växel: 031-653 50 0

 

Örebro och Västmanlands län

Djurkonsulten ZED – Linda Strohmaier

Djurkonsulten ZED - Linda StrohmaierDjurkonsulten ZED erbjuder utbildning – föreläsningar och kurser – samt individanpassad rådgivning inom områdena Zoologi, Etologi och Djurvälfärd.

Kontakt: www.djurkonsultenzed.se och https://www.facebook.com/djurkonsultenzed/ 

 

Östergötlands län

Emotionsetologen – Astrid Söderquist

Emotionsetologen - Astrid SöderquistEmotionsetologen drivs av Astrid Söderquist och fokus för företaget ligger som namnet antyder på den känslomässiga bakgrunden till djurs beteenden och välmående – orsaken till så många av de allvarligaste problembeteendena! Mig kan du kontakta för beteenderådgivning, problembeteendeträning och föreläsningar. Min styrka ligger i problemlösning för aggressivt och/eller reaktivt beteende hos hund.

Kontakt: www.emotionsetologen.se