Kunskapsbank - Poddar

Visst är det härligt att lyssna på poddar! Här kommer förslag på några djurpoddar som du kan lyssna på under promenaden, bilturen eller annars när du tycker att det passar.

OBS! Ingen av dessa poddar görs i samarbete med Sveriges Akademiska Etologer och vi står därför inte bakom allt som sägs i dem.

Poddar

Animal Training Academy

I denna podd kan ni lyssna på olika kunniga om träningstekniker som ”kan användas på alla djur i alla situationer”. Enbart träningstekniker med positiv förstärkning.

Denna podd är på engelska.

Etologinytt

Etologiprofessor Per Jensen har denna podd där Per tillsammans med sin fru Mona diskuterar den typ av forskning som han lyfter på sin forskningsblogg. Främst fokus på hund.

Drinking from the toilet

Drinking from the toilet handlar om hundar, hundträning och livet i stort. Podden görs av Hannah Branigan. 

Denna podd är på engelska.

Hundens Hus

Hundens Hus tar upp träning och hantering av hund. Görs av Cilla och Jörgen Danielsson på Hundens Hus. Hundens hus-podden finns även på facebook.

Hundfeeling podden

Hundfeelingpodden görs av Klara Wallman, Johanna Karlsson och Elin Andersson på Hundfeeling. I podden lyfts livet med hund och de pratar och diskuterar olika hundrelaterade ämnen där de utgår från egna kunskaper, erfarenheter och aktuellt forskning.

Hundpodden med Kicki & Fanny

Hundpodden med Kicki och Fanny görs av hundpsykologerna Kicki Fellstenius och Fanny Modig på Glada Jyckar. De kallar det en livsstilspodd och djupdyker inom olika ämnen, bland annat att leva med hund, hur vet man om hunden är lycklig och träning.

Hundpodden - Vår bästa vän

Hundpodden – Vår bästa vän handlar om hundar och tar upp bland annat både träning, avel och hantering i en trevlig mix. Podden gjordes från början av Sveriges Radio men sedan några år tillbaka görs den av Gurgin Bakircioglu.

Häst & Ryttare

Häst & Ryttare gästas av olika personer som sysslar med häst som tillsammans med Susanna och Tina filosoferande om företeelser inom hästvärlden.

Kattoteket spinnar vidare

Kattoteket är en podd om katter som görs av etologerna Lisa Berglund och Nayna Andersson.

Pälspodden

Pälspodden tar upp hur du håller din katt, hund och häst frisk och görs av Agria Djurförsäkringar.

Ridpodden

Ridpodden handlar om hästar och ridning och görs av Sveriges Radio med Maria Lindqvist och Lisen Bratt Fredricson.

The Dog Real Talk

The Dog Real Talk görs av Agnieszka Janarek som även grundade Tromplo Animal Training Platform. Podden fokuserar på träning av hundar, hästar, människor och andra djur. 

Denna podd är på engelska.

Husdjurspodden

Husdjurspodden – din djurkompis i poddvärlden är en podcast för dig som älskar djur och som inspireras av kunskap och engagemang. I sex avsnitt djupdyker etologen Emma Almquist in i nya aktuella ämnen. Tillsammans med utvalda gästexperter kombineras vetenskap och expertis med personliga berättelser och inspirerande samtal. Det utlovas kunskap och underhållning – oavsett vilket djurslag som är din favorit.

Vi använder cookies för att säkerställa att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår webbplats