Styrelsen

Vilka är styrelsen i Sveriges Akademiska Etologer?

Ordförande Ulrica Ahlrot

Ordförande Ulrica AhlrotBakgrund/utbildning: Jag läste Etologi- och djurskyddsprogrammet vid SLU i Skara 2011-2014 med inriktning etologi och bevarandebiologi. Tog masterexamen i Applied ethology and animal biology vid Linköpings universitet 2016. Idag arbetar jag på Nordens Ark med guidning och utbildning. Jag tycker att det är fantastiskt roligt att möta så många olika människor och sprida kunskap, allt från de mindre insatta som får den där härliga aha-insikten till att så frön i skolbarn eller diskutera med de mer engagerade vuxna. Jag är även knuten till Etolog.se som rådgivare och föreläsare framförallt om katter.

Kattdjur, både vilda och tama, är min främsta inriktning och passion men även djurvälfärd i största allmänhet och bevarandebiologi.

Ort: Göteborg

Kontakt: ordforande@sverigesakademiskaetologer.se

 

Vice ordförande Janina Mattsson Lindgren

Vice ordförande Janina Mattsson LindgrenBakgrund/utbildning: Jag har min bakgrund inom både sällskapsdjur och lantbruksdjur. Jag är uppväxt med katt, hund och häst men har genom mina släktingar alltid haft nära till landet och lantbruksdjuren.

Med en examen från SLU och Etologi och djurskyddsprogrammet samt enskilda kurser inom etologi och djurträning har jag senaste åren arbetat som djurvårdare och pedagog på Skansen. Där fördjupade jag mig även praktiskt kring allt som rör djurvård. På Skansen arbetade jag med samtliga lantbruksdjur och renar. Idag jobbar jag med djurskyddsfrågor och jag har ett stort intresse för djuren inom livsmedelsproduktionen.

Ort: Stockholm

Kontakt: viceordforande@sverigesakademiskaetologer.se

 

Sekreterare Lisa Lundin

Sekreterare Lisa LundinBakgrund/utbildning:  2007- 2010 läste jag Etologi och djurskyddsprogrammet vid SLU i Skara och 2011- 2013 Applied ethology and animal biology vid LiU. Etologi och kopplingen till djurvälfärd är mina stora intressent, främst inriktat på djurparksdjur. Efter examen fick jag jobb på SLU som adjunkt i etologi och är numera även studierektor för grundutbildning vid institutionen för husdjurens miljö och hälsa. Jag jobbar mest med Etologi och djurskyddsprogrammet men även med övriga ”djurprogram” på SLU. Utöver detta har jag tillbringat somrarna 2013- 2016 på Parken Zoo som zoolärare, djurvårdare och arbetsledare.

Ort: Uppsala

Kontakt: sekreterare@sverigesakademiskaetologer.se

 

Vice sekreterare Michaela Hansson

Vice sekreterare Michaela HanssonBakgrund/utbildning: Läste Biologiprogrammet vid Linköpings universitet och tog min Master Examina inom Applied Ethology and Animal Biology 2015. Har arbetat som naturbrukslärare inom djurvård men ska nu plugga vidare för att få full behörighet som lärare. Har arbetat med såväl tamkatter som sällskapsdjur och djurparksdjur.  Utanför jobbet är det dock hund som gäller. Är väldigt fascinerad av kopplingen mellan beteende och genetik.

Ort: Örebro

Kontakt: vicesekreterare@sverigesakademiskaetologer.se

 

Kassör Moa Nygren

Kassör Moa NygrenBakgrund/utbildning: Examen från Etologi och Djurskyddsprogrammet 2015. Hjärtat brinner för hemlösa djur och framförallt kattens status i samhället. Jobbar på ett Norrtälje Kattcenter. Har läst en kurs i Externredovisning vilket är guld värt i kassörsrollen. Bor på landet med 4 katter.

Ort: Bergshamra

Kontakt: kassor@sverigesakademiskaetologer.se

 

Medlemsregistrator Karin Brolin

Medlemsregistrator Karin BrolinBakgrund/utbildning: Jag tog examen från EoD 2017, med inriktning på både djurskydd och etologi. Jag brinner allra mest för djurskyddet inom animalieproduktionen och hoppas en dag få arbeta mer direkt med djurskydd. Just nu arbetar jag på en 4H gård, med en stor pedagogisk del. Privat tar mina hundar upp största delen av min tid.

Ort:Uppsala

Kontakt: medlemsregistrator@sverigesakademiskaetologer.se

 

Ledamot och webbredaktör Therese Alvegard

Ledamot och webbredaktör Therese AlvegardBakgrund/utbildning: Etolog med master i husdjursvetenskap. Mitt fokusområde är lantbrukets djur, främst mjölkkor, och jag har under mina studier arbetat parallellt inom detta område för att ge mig en större insikt och kunskap om det praktiska utöver det teoretiska. Jag arbetar som husdjurslärare på en naturbruksskola vilket är mycket givande!

Ort: Skövde

Kontakt: webbredaktor@sverigesakademiskaetologer.se

 

Suppleant Ellen Kilander

Suppleant Ellen KilanderBakgrund/utbildning: Jag tog examen från EoD 2014, med inriktning etologi. Jag skrev mitt examensarbete om häst. Efter examen har jag arbetat ett par år på smådjurklinik och idag arbetar jag på ett konsultföretag som supportar veterinärbranschen i olika projekt och processer. Eftersom jag rör mig mycket i djursjukvården har djurvälfärden inom djursjukvården blivit något som ligger mig varmt om hjärtat. I min anställning driver och supportar jag också plattformen Etolog.se. Fritiden tillbringas mycket i stallet och tillsammans med mina två, mycket små, hundar.

Ort: Göteborg

Kontakt: suppleant1@sverigesakademiskaetologer.se

 

Suppleant John Odegren


Suppleant John OdegrenBakgrund/utbildning:
Jag läste Etologi och djurskyddsprogrammet 2015-2018 men jag har sparat på min examen lite för att kunna läsa ännu mer djurkurser.Har vuxit upp på en gård med Highland cattle men har både praktik och arbetserfarenhet av andra lantbruksdjur. Har svårt för att att välja ett djur att veta mest om så istället fokuserar jag på att veta mer om alla djur. Jobbar för tillfället med får.Ort: BoråsKontakt: suppleant2@sverigesakademiskaetologer.se

 

Suppleant Karin Lysell

Suppleant Karin LysellBakgrund/utbildning: Gick ut EoD 2009. Jobbade därefter som gymnasielärare inom djurvård i 3 år med ansvar för tillstånd gällande zoo-/sällskapsdjuren. Ett roligt och utmanande arbete som verkligen fick mig mer intresserad av de udda sällskapsdjuren!

Arbetar sedan 2013 som djurvårdare med utökad behörighet och med en del enklare beteenderådgivningar. I min ägo finns just nu två katter, en hund, en häst och en herefordko med tvillingkalvar. Tränar både häst och hund på fritiden på hobbynivå.

Ort: mellan Halmstad och Falkenberg

Kontakt: suppleant3@sverigesakademiskaetologer.se


Kontakt med utskotten

Frågor angående hemsidan