Presentation av Månadens Etolog

Månadens Etolog Juli 2019
Ulrica Ahlrot

Nu är det juli och jag som ska vara er månadsetolog heter Ulrica Ahlrot. Jag är etolog med en masterutbildning i tillämpad etologi med viss inriktning mot djurpark. Till vardags arbetar jag med zooadministration samt guidning och utbildning på Nordens Ark i Bohuslän. Jag är även ansluten till Etolog.se och sysslar via det med lite rådgivning (främst om katter), kurser och föredrag. Jag är också ordförande för Sveriges Akademiska Etologer.

Den här månaden tänkte jag ägna åt en spännande, högaktuell och mycket viktig djurgrupp som inte direkt är det första man tänker på i samband med etologi men jag hoppas ändå att ni ska tycka att det är kul och intressant. Vi ska nämligen dyka ner i binas värld.

Jag kommer under den här månaden att berätta om vilda och tama bin, larmrapporter om insektsdöd och ekosystemtjänster samt om ett spännande forskningsprojekt som vi precis ska dra igång, så häng med!

Ställ gärna frågor till mig under juli på: fragaenetolog@sveriesakademiskaetologer.s