Presentation Månadens Etolog

Månadens etolog November 2019
Ellen Kilander

Månadens etolog i november, Ellen Kilander, tillsammans med tre hästar

Månadens etolog i november – Ellen Kilander

Hej! Ellen Kilander på Etolog.se här, det är jag som ska lysa upp vårt mörka november som månadens etolog. Hästhållning och häst-etologi ligger mig varmt om hjärtat. Det är intressant hur mycket tradition och känslor som ligger till grund för hur vi håller häst idag. Jag tror ni kommer märka av mitt hästintresse kommande inlägg den här månaden. Jag studerade etologi och djurskyddsprogrammet på SLU i Skara 2011–2014 där mitt examensarbete handlade om hästkunskap på ridskola.

Efter studierna hamnade jag av en slump på en smådjursklinik och blev med det intresserad av hur vi kan förbättra djurens upplevelse av ett veterinärbesök. Jag tycker att samarbetet mellan etologer och djurhälsopersonal är väldigt viktigt.

Idag arbetar jag på konsultföretaget Yoma Consulting AB. Där arbetar jag med olika projekt främst inom veterinärbranschen, t.ex. Implementationsprocessen när man byter verksamhetssystem. I min anställning driver jag också Etolog.se.

Etolog.se är en plattform dit man som akademisk etolog kan ansluta sig och där djurägare och företag kan hitta kompetenta konsulter inom etologi. Vårt syfte är att samla etologer över hela Sverige på en lättillgänglig plattform. Vi vill erbjuda etologer med egna företag kollegor och företagsutveckling och de etologer som inte vill starta eget ett sätt att arbeta med sin profession. I likhet med Sveriges Akademiska Etologer arbetar vi med att öka etologers synlighet och vi samarbetar nära Sveriges Akademiska Etologer. Vårt mål är att alla ska veta vad en etolog är och vad vi kan hjälpa till med och det ska finnas arbete för oss etologer på arbetsmarknaden. Vi tycker det är viktigt att rätt kompetens används vid rätt tillfälle och vi har nära samarbeten med veterinärer, djurvårdare och andra djurprofessioner.

Jag tänkte låta er som vill följa med i min vardag som etolog den här månaden, det blir som sagt var stor fokus på hästar.

Ställ gärna frågor till mig under november på: fragaenetolog@sveriesakademiskaetologer.se


Du kan läsa Månadens Etologs inlägg på vår facebooksida och på Senaste nytt.

Här kan ni läsa om Tidigare Månadens Etolog!