Presentation Månadens Etolog

Månadens etolog

November 2020
Anna Harenius

Under november måndag är Anna Harenius månadens etolog, Hon presenterar sig så här:

Mitt namn är Anna Harenius, och även om jag jobbar som etolog så är mitt jobb inte riktigt som för många andra etologer. Sedan 2018 finns jag på heltid på Djurens Rätt som sakkunnig i frågor som rör djurskydd, med fokus på fjäderfä, minkar och familjedjur. På fritiden ägnar jag även stor tid åt Sveriges Kaninvälfärdsförening där jag är vice ordförande. Så mycket kaniner och djurskydd kan ni förvänta er den här månaden!
Jag är uppvuxen på landet utanför Örebro. Idag bor jag i Uppsala, tillsammans med tre kaniner och en hund. När jag var 10 år fick jag min första kanin som jag älskade högt, men även om ansvarskänslan var stor råkade han ut för flera skötselrelaterade sjukdomar. Framförallt på grund av bristande fodersammansättning. På gymnasiets naturbruksprogram lärde jag mig mer och kände en stark vilja att förebygga liknande problem för andra kaniner. Jag läste vidare på SLUs Etologi- och djurskyddsprogram 2013-2016 och började engagera mig även för andra djurslag än de som hålls för sällskap.
Jag har också en yrkeslärar-utbildning i ryggen med inriktning naturbruk-djur eftersom jag insåg att det främst är människors attityder vi behöver förändra, och inte bara hur djuren får hållas rent lagstiftningsmässigt. Ju fler vi är som kämpar för att djur ska få det bättre, desto mer effektivt arbete blir det. Vi får bara fler som kämpar om vi rent pedagogiskt ser till att andra förstår varför arbetet krävs.
Det var en kort sammanfattning om mig och det jag brinner för. Hoppas ni vill hänga med mig den här månaden
Du är välkommen att höra av dig med frågor om såväl stort som smått! Skicka gärna in dina frågor till fragaenetolog@sveriesakademiskaetologer.se
/Anna

Du kan läsa Månadens Etologs inlägg på vår facebooksida och på Senaste nytt.

Här kan ni läsa om Tidigare Månadens Etolog!