Presentation Månadens Etolog

Månadens etolog

Mars 2021
Helena Risinger

Under mars måndag är Helena Risinger, vår hedersmedlem, månadens etolog, Hon presenterar sig så här:

Hej! Helena heter jag och jobbar på Djurskyddet Sverige med att projektleda och sprida värdegrundsmaterialet REDE! Jag har som nybliven hedersmedlem i Sveriges Akademiska Etologer fått den stora äran att gästskriva här på facebook. Det ska bli kul att få ge er en bild om vad REDE är och vad det har för effekter. Jag har alltid älskat djur och rider regelbundet. Utöver mitt jobb på Djurskyddet Sverige så är jag grafiker på SVT. Jag har engagerat mig med djurskyddsfrågor sedan jag var 17 år och sedan 2008 har jag jobbat med REDE.

REDE står för Respekt, Empati, Djur, Etik och är författade av Kerstin Malm och Dag Einarsson. Det finns i två ålderskategorier; Mini-REDE för barn förskolan och REDE för låg- och mellanstadiet. Men materialet används även på vissa djurparker och visningsgårdar. Det består av djurinriktade övningar som utvecklar empati och respekt för andra individer – djur som människa. Vem som helst kan ladda ner materialet på rede.se helt kostnadsfritt.

Du kan läsa Månadens Etologs inlägg på vår facebooksida och på Senaste nytt.

Här kan ni läsa om Tidigare Månadens Etolog!