Presentation av Månadens Etolog

Månadens Etolog Mars 2019
Katarina Sandberg

Tänka sig att det redan är mars och därmed också min tur att vara månadens etolog. Men vem är människan bakom tangenterna egentligen? Jadu, det är ingen mindre än lilla jag, Katarina Sandberg, en skåning på 25 år. Jag delar en liten stuga med mina två katter, Minerva och Jupiter, och det är just där mitt största intresse ligger: hos katterna. Mer specifikt brinner jag för de lite skyggare katterna, vilket kanske är tur då jag sedan min examen från etologi och djurskyddsprogrammet för två år sen håller till på Djurens Vänner Skånes djurhem i Kyrkheddinge. Där tar vi främst in hemlösa katter, varvat med kaniner, gnagare och fåglar.

Livet på djurhem innebär små ytor och en relativt enformig vardag, så vi gör vad vi kan för att se till att djuren har det så bra som det bara går under sin tid hos oss. Det här innebär bland annat foderberikningar, targetträning och miljöanpassningar. Det här är allt grejer som lär dyka upp i mina inlägg under månaden.

Jag hoppas att ni kommer finna mina inlägg intressanta och Ni får supergärna ställa till mig under månaden, antingen här som en kommentar eller på mejl: fragaenetolog@sveriesakademiskaetologer.se