Policy för sociala medier

Policy för sociala medier

Vi har en stor del av vår verksamhet på sociala medier såsom vår Facebooksida och Instagram utöver hemsidan. Livliga och spännande diskussioner är både lärorika och roliga men det är viktigt att tänka på hur man uttrycker sig i text där nyanser i språket inte är lika lätt att uppfatta. Därför har vi en policy för hur vi uttrycker oss och vad som inte är acceptabelt hos oss.

För oss som förening och våra medlemmar gäller att:

När vi uttrycker oss i föreningens namn så är vi sakliga och objektiva. Vi försöker att beskriva saker utan att ta ställning. Vi grundar oss på etologi och evidensbaserad kunskap. Vi beskriver olika sätt att hålla djur i vår vardag men vårt fokus ligger på etologi och djurs beteenden, och inte på djurskydd eller etik.

När man svarar på ett inlägg/kommentar/fråga i Sveriges Akademiska Etologers namn gäller samma som ovan. Då skriver man under med Sveriges Akademiska Etologer. Om man däremot svarar som privatperson skriver man under med sitt namn och inte föreningens.

För kommentarer gäller följande:

Sveriges Akademiska Etologer uppmuntrar till givande och konstruktiva diskussioner och debatter, så länge inläggen överensstämmer med våra publiceringsregler för kommentarer. Tänk på att dina kommentarer är offentliga, och kan komma att delas av andra. Du är personligen ansvarig för dina kommentarer.

  • Kommenterar ska hålla en vänlig och respektfull ton.
  • Kränkande och förolämpande ord, personangrepp, känsliga personuppgifter, förtal, och ryktesspridning accepteras inte.
  • Hets mot folkgrupp, diskriminerande inlägg eller uppvigling får inte förekomma.
  • Kommentarer med uppmaningar till brott samt olaga våldsskildring och pornografi tillåts inte heller.
  • Kommentarer ska vara relevanta för inläggets innehåll.

Kommentarer som inte följer dessa regler kommer att raderas. Den som upprepade gånger bryter mot dessa regler kan komma att spärras från att kommentera på sidan.