Poddar

Djurpoddar - Hörlurar på en halsduk

Foto: pxhere

Visst är det härligt att lyssna på poddar! Här kommer förslag på några djurpoddar som du kan lyssna på under promenaden, bilturen eller annars när du tycker att det passar.


OBS! Ingen av dessa poddar görs i samarbete med Sveriges Akademiska Etologer och vi står därför inte bakom allt som sägs i dem.


Animal training academy
I denna podd kan ni lyssna på olika kunniga om träningstekniker som ”kan användas på alla djur i alla situationer”. Enbart träningstekniker med positiv förstärkning. Denna podd är på engelska.


Etologinytt
Etologiprofessor Per Jensen har denna podd där Per tillsammans med sin fru Mona diskuterar den typ av forskning som han lyfter på sin forskningsblogg. Främst fokus på hund.


Drinking from the toilet
Drinking from the toilet handlar om hundar, hundträning och livet i stort. Podden görs av Hannah Branigan. Denna podd är på engelska.


Hundens Hus
Hundens Hus tar upp träning och hantering av hund. Görs av Cilla och Jörgen Danielsson på Hundens Hus. Hundens hus-podden finns även på facebook.


Hundfeelingpodden
Hundfeelingpodden görs av Klara Wallman, Johanna Karlsson och Elin Andersson på Hundfeeling. I podden lyfts livet med hund och de pratar och diskuterar olika hundrelaterade ämnen där de utgår från egna kunskaper, erfarenheter och aktuellt forskning.


Hundpodden med Kicki och Fanny
Hundpodden med Kicki och Fanny görs av hundpsykologerna Kicki Fellstenius och Fanny Modig på Glada Jyckar. De kallar det en livsstilspodd och djupdyker inom olika ämnen, bland annat att leva med hund, hur vet man om hunden är lycklig och träning.


Hundpodden – Vår bästa vän
Hundpodden – Vår bästa vän handlar om hundar och tar upp bland annat både träning, avel och hantering i en trevlig mix. Podden gjordes från början av Sveriges Radio men sedan några år tillbaka görs den av Gurgin Bakircioglu.


Häst & Ryttare
Häst & Ryttare gästas av olika personer som sysslar med häst som tillsammans med Susanna och Tina filosoferande om företeelser inom hästvärlden.


Kattoteket spinner vidare
Kattoteket är en podd om katter som görs av etologerna Lisa Berglund och Nayna Andersson.


Pälspodden
Pälspodden tar upp hur du håller din katt, hund och häst frisk och görs av Agria Djurförsäkringar.


Ridpodden
Ridpodden handlar om hästar och ridning och görs av Sveriges Radio med Maria Lindqvist och Lisen Bratt Fredricson.


The Dog Real Talk – TROMPLO
The Dog Real Talk görs av Agnieszka Janarek som även grundade Tromplo Animal Training Platform. Podden fokuserar på träning av hundar, hästar, människor och andra djur. Denna podd är på engelska.


Training Tidbits
Training Tidbits bjuder in etablerade namn inom etologi och djurträning och görs av Ryan Cartlidge på Animal Training Academy. Denna podd är på engelska.