Poddar

Djurpoddar - Hörlurar på en halsduk

Foto: pxhere

Visst är det härligt att lyssna på poddar! Här kommer förslag på några djurpoddar som du kan lyssna på under promenaden, bilturen eller annars när du tycker att det passar.

OBS! Ingen av dessa poddar görs i samarbete med Sveriges Akademiska Etologer och vi står därför inte bakom allt som sägs i dem.

Animal training academy
I denna podd kan ni lyssna på olika kunniga om träningstekniker som ”kan användas på alla djur i alla situationer”. Enbart träningstekniker med positiv förstärkning. Denna podd är på engelska.

Drinking from the toilet
Drinking from the toilet handlar om hundar, hundträning och livet i stort. Podden görs av Hannah Branigan. Denna podd är på engelska.

Hundens Hus
Hundens Hus tar upp träning och hantering av hund. Görs av Cilla och Jörgen Danielsson på Hundens Hus. Hundens hus-podden finns även på facebook.

Hundpodden – Vår bästa vän
Hundpodden – Vår bästa vän handlar om hundar och tar upp bland annat både träning, avel och hantering i en trevlig mix. Podden görs av Sveriges Radio och i programmen hör vi Maria Hedqvist, Gurgin Bakircioglu och Eva Bodfält.

Häst & Ryttare
Häst & Ryttare gästas av olika personer som sysslar med häst som tillsammans med Susanna och Tina filosoferande om företeelser inom hästvärlden.

Kattoteket spinner vidare
Kattoteket är en podd om katter som görs av etologerna Lisa Berglund och Nayna Andersson. De har en facebook-sida där du kan hitta deras poddar.

Pälspodden
Pälspodden tar upp hur du håller din katt, hund och häst frisk och görs av Agria Djurförsäkringar.

Ridpodden
Ridpodden handlar om hästar och ridning och görs av Sveriges Radio med Maria Lindqvist och Lisen Bratt Fredricson.

Training Tidbits
Training Tidbits bjuder in etablerade namn inom etologi och djurträning och görs av Ryan Cartlidge på Animal Training Academy. Denna podd är på engelska.