Om oss

Logga för Sveriges Akademiska EtologerVilka är Sveriges Akademiska Etologer?

Om man som djurägare upplever problem med eller har frågor om sitt djurs beteende kan det vara svårt att hitta människor med rätt kompetens att söka hjälp och råd hos. En etolog är en person med kunskaper som är specialiserade på djurens beteenden samt orsakerna bakom dem.

Sveriges Akademiska Etologer är en fristående, politiskt neutral ideell förening dit etologer ansöker om medlemskap. För att bli ansluten till föreningen krävs att man har en gedigen akademisk utbildning i ämnet och därmed kan ge dig som djurägare råd om ditt djurs beteende med en uppdaterad vetenskaplig grund. En medlem till Sveriges Akademiska Etologer anpassar sin profession till dig och din djurhållning och vänder sig till ägare av sällskapsdjur, den yrkesverksamma djurhållaren eller organisationer som arbetar med eller om djur, samt till lantbrukare eller till dig som arbetar med djurparksdjur eller försöksdjur.

En medlem i Sveriges Akademiska Etologer kan även hjälpa dig som utvecklar produkter för djur och djurhållning samt föreläsa om djuren och deras beteende i utbildande syfte. Med vår akademiska utbildning och vår vetenskapliga förankring arbetar vi för att du ska få en god relation till dina djur, för en ökad välfärd hos försöks- och djurparksdjur samt för en ökad produktion till följd av en med enkla medel förbättrad djurvälfärd.

Ändamål

Föreningens ändamål är att göra vår yrkeskår synlig på arbetsmarknaden och för allmänheten. Påvisa behovet av oss och lägga fokus på hur vår kompetens kan ytterligare driva frågan om djurens välfärd framåt, i olika former. Långsiktigt vill vi att alla som har djur/djurintresse ska veta vilka vi är, varför vi finns och vad vi gör.

Detta arbetar vi bland annat med genom remiss-svar, sociala medier och faktiska möten.

Ni har väl inte missat att vi finns på Facebook och Instagram @sverigesakademiskaetologer?

Har du några frågor eller funderingar?

Information
Har du allmänna frågor eller undrar något om föreningens arbete är du välkommen att kontakta föreningens ordförande: ordforande@sverigesakademiskaetologer.se.
Webbplats
Har du frågor rörande vår webbplats kan du kontakta vår webbredaktör: webbredaktor@sverigesakademiskaetologer.se.
Medlemskap
Information om hur du går tillväga för att bli medlem hittar du på Bli medlem. Om du har några frågor gällande medlemskap i föreningen kan du kontakta vår medlemsregistrator: medlemsregistrator@sverigesakademiskaetologer.se.
Kontakt med styrelsen
Information om styrelsen och deras kontaktuppgifter hittar du här.