År 2018 var temat på vårt stora event djurs kognition! Ett mycket spännande område där nya forskning öppnar upp för nya insikter om hur våra djur tänker och fungerar.
Komparativ kognition, vargar och kattkognition
Under helgen 10-11/11-18 i Skånes Djurpark fick vi först en genomgång av vad som menas med komparativ kognition av Emelie Deboussard från Kognitionsetologerna. Efter lunch i parken höll Carl Bratt en öppen och utlämnande presentation av hur de arbetat med vargarna på Skånes Djurpark. Därefter avslutades dagen med en föreläsning om kattens kognition med Elin Hirsch, doktor i etologi, från TailUp.

Emelie Deboussard från Kognitionsetologerna om komparativ kognition

Carl Bratt från Skånes djurpark om parkens arbete med sina vargar

Elin Hirsch, doktor i etologi, från TailUp om kattens kognition
Synsinnet, kråkfåglar och kognitiv berikning
Söndagen inleddes med en spännande genomgång av synsinnet över hela djurriket med Almut Kelber, professor i funktionell zoologi och sinnesbiologi.
Megan Lamberts, doktor i kognitiv zoologi, föreläsning om kråkfåglars kognition gav oss en intressant inblick i redskapsanvänding bland kråkfåglar som tillhör släktet corvidae. En uppvisning med Skånes Djurparks korp med Magnus Wildt knöt ihop säcken kring ämnet. Helgen avslutades sedan med en upplyftande föreläsning om kognitiv berikning av Emma Almquist från Djurvetologen.

Almut Kelber, professor i funktionell zoologi och sinnesbiologi, om synsinnet över hela djurvärlden

Megan Lambert, doktor i kognitiv zoologi, om kognition inom corvidaesläktet

Magnus Wildt om träning av korpar på Skånes Djurpark

Emma Almquist från Djurvetologen om kognitiv berikning
Är ni med på en bild och vill att den ska tas ner från hemsidan? Skicka ett mail till webbredaktor@sverigesakademiskaetologer.se!

Caroline Gnu Ottermalm på Djur Var Dag

Besökare på Sveriges Akademiska Etologers storevent

Ellen Kilander på etolog.se

Tävling med etolog.se

Sveriges Akademiska Etologers mässbord