Ny ordförande vald på årsstämma!

Välkomna till årsstämma! av Therese Alvegard

Välkomna till årsstämma! av Therese Alvegard

I lördags genomförde Sveriges Akademiska Etologer sin årsstämma. På grund av det rådande smittläget valde föreningen att genomföra stämman online. Detta var det första tillfälle som stämman genomfördes på detta sätt och det gick mycket bra, planer finns nu på att genomföra fler föreningsträffar på detta sätt.

I år skulle ordförande, vice sekreterare, medlemsregistrator och webbredaktör väljas för två år och suppleanter, revisor och valberedning för ett år. Nuvarande valberedning hade gjort ett bra jobb med att hitta aktuella kandidater för posterna.

Men innan valet av de nya ledamöterna fick vi en presentation av hur Etolog.se kom att bli med de medgångar och motgångar som grundaren Ellen Kilander stött på och arbetar med.

Efter genomgång av verksamhetsberättelse, ekonomi och revision känner vi oss trygga i föreningens fortsatta arbete och beslutade om ansvarsfrihet för föregående styrelse.

Renate Larssen, ny ordförande i Sveriges Akademiska Etologer

Renate Larssen, ny ordförande i Sveriges Akademiska Etologer

Så till inval av ledamöter. På årsstämman valdes Renate Larssen till ny ordförande i Sveriges Akademiska Etologer, välkommen! Ulrica Ahlrot valdes till vice sekreterare och Karin Brolin omvaldes till medlemsregistrator. Webbredaktörsposten är fortfarande öppen för ansökan, Therese Alvegard fortsätter att ansvara för hemsidan tillsvidare.

Till suppleanter valdes Astrid Söderquist in som ny suppleant och Karin Lysell och Ellen Kilander omvaldes till posterna. Maria Andersson omvaldes till revisor. På Styrelsen kan ni läsa presentationer av styrelsens medlemmar.

I valberedningen sitter nu Emma Almquist, Sarah Aspenström Oguguo, Anna Harenius och Daniela Johnson.

Det konstituerande mötet genomfördes idag och den nya styrelsen är taggade att fortsätta arbetet med Sveriges Akademiska Etologer!

Vi tackar John Odegren, tidigare suppleant, och Mikaela Hansen, tidigare vice sekreterare, för er tid och ert engagemang i Sveriges Akademiska Etologers styrelse!

/Therese Alvegard, avgående webbredaktör

Tack för årets stämma! av Therese Alvegard

Tack för årets stämma! av Therese Alvegard

 

 

Det här inlägget postades i Årsstämma, Information från SAE och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.