Webbinarium för våra medlemmar

Medlemsevent med webbinarium

Söndag den 24 november gick Sveriges Akademiska Etologers höstevent för medlemmar av stapeln. I år testade vi ett nytt format, ett webbinarium via Facebook live. Eftersom vi är utspridda över hela landet hoppas vi genom detta nå ut till fler av våra medlemmar.

Temat för höstens tillställning var ”Att nå ut och sprida sin kunskap” och vi fick lyssna till två intressanta föredrag.

Sofia Lindqvist, kommunikatör

Först ut var Sofia Lindqvist. Sofia pratade om hur vi behöver anpassa vårt budskap för att nå ut, inte bara till målgruppen utan även till vilket media vi använder. Att det är svårt att nå fram i det brus som finns i samhället idag och att det därför är viktigt att göra sin information lockande och mottaglig för de man vänder sig till. Begreppet ”user experience” bör finnas i bakhuvudet när man t.ex. formger sin hemsida. Hon visade också att ibland kan det vara effektfullt att sticka ut hakan lite och göra det lite oväntade som att kombinera humoristiska inslag med ett mer seriöst ämne.

Efter föreläsningen följde en frågestund där deltagarna kunde ställa frågor till Sofia via chatten och hon svarade i livesändning.

Jenny Yngvesson, Universitetslektor vid Institutionen för husdjurens miljö och hälsa

Efter en kort paus för nödvändigt fikaintag tog Jenny Yngvesson över. Jenny berättade om hur hon arbetar för att nå ut med sina forskningsresultat. Hon visade på vikten av att få kontrollera referat och rubriker när man blir intervjuad, men sa även att man måste acceptera en viss journalistisk frihet. Välj också en passande källa som man kan odla ett bra samarbete med. Vidare berättade hon också att just det formatet vi använde oss av under söndagen; först en presentation och sen en diskussion över internet, var något hon ofta använde sig av och tycker fungerar bra.

Efter presentationen följde en engagerad frågestund innan eventet avrundades.

På de kommentarer vi fått efteråt känns det här som ett fungerande format för våra medlemsevent. Är du medlem håll utkik efter kommande medlemsevent för att inte missa möjligheten till vidareutbildning!

Nu hoppas jag att ni alla får en riktigt härlig adventstid och en fin jul!

// Ulrica Ahlrot, ordförande Sveriges Akademiska Etologer

Webbinarium för SAEs medlemmar. Panda i träd

Foto: Ulrica Ahlrot

Inte medlem? På Bli medlem kan du läsa vilka kriterier som gäller för att bli medlem i Sveriges Akademiska Etologer och hur du gör för att bli medlem. Om du inte uppfyller våra kriterier för ordinarie medlem är du alltid välkommen att bli stödmedlem!

Det här inlägget postades i Medlemsevent och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.