Hedersmedlem 2019!

Sveriges Akademiska Etologer utser varje år en hedersmedlem. Det är någon vi tycker borde uppmärksammas för sitt arbete för ökad djurvälfärd och djurskydd, men som inte uppfyller våra medlemskrav.

Foto: Eva Bertilsson

Denna gång har vi valt Eva Bertilsson till vår hedersmedlem för 2019. Eva driver tillsammans med Emelie Johnson Vegh företaget Carpe Momentum som arbetar med djurträning och utbildning. Företaget arbetar för att sprida kunskap om fördelarna med positiv förstärkning och vänlig djurhantering.

 

Foto: Eva Bertilsson

Vår motivering för valet lyder:
”Eva Bertilssons engagemang för reko djurträning samt stress- och obehagsfri hantering av alla djurarter är en stor inspiration för många. Hennes öppna, inbjudande och prestigelösa sätt får olika djurbranscher och djuryrken att mötas och samverka, vilket är en stor och viktig pusselbit för en ökad djurvälfärd.”

Det här inlägget postades i Hedersmedlem, Information från SAE och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.