SAEs stipendium på gymnasienivå

Sveriges Akademiska Etologers stipendium för att främja gymnasieelever att fortsätta med etologi tilldelas i år Maria Brandt som i år tagit studenten från naturbruksprogrammet på Svalöfs gymnasium.

Foto: Wikipedia

Maria beskriver i sin motivering att både lärt sig mycket om etologi och djurs behov men även gett henne insikter i hur mycket vi fortfarande har kvar att lära. Hon visar på ett intresse för att fortsätta lära och arbeta med djurs behov för bland annat rätt miljöer, stimulans och berikning. Att se och tänka utifrån djurens perspektiv vare sig det gäller husdjur, produktionsdjur eller djurparksdjur.

Vi anser att Maria visar i sin motivering både att hon under sin utbildning tagit till sig kunskaper om etologi och djurvälfärd samt att hon verkligen är intresserad av att fortsätta arbeta med detta. Samtidigt visar hon på en ödmjukhet och eftertanke om att det behövs mer kunskap. Därför har vi valt Maria till årets gymnasiestipendiat. Hon får en biljett till vårt höstevent om djurs kognition på Skånes djurpark i november.

Intresserad av att läsa mer om våra olika stipendier? Här hittar du mer information!

Det här inlägget postades i Information från SAE, Stipendium, Stipendium på gymnasienivå och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.