SAE Hedersmedlem 2018!

Presentation av 2018 års hedersmedlem

Sveriges Akademiska Etologer utser varje år en hedersmedlem. Det är någon vi tycker borde uppmärksammas för sitt arbete för ökad djurvälfärd och djurskydd, men som nödvändigtvis inte uppfyller våra medlemskrav.

Anna med en papegoja på axeln Foto: Angelica Åsberg

I år föll valet på Anna Rudbäck Danielsson. Anna är veterinär på Sundsby veterinärklinik på Tjörn och jobbar främst med hästar.

Vår motivering för valet lyder:
”Anna väljs för sitt starka engagemang för välfärd och djurskydd samt en vilja att få till ett ökat samarbete mellan veterinärer och etologer. Hon står alltid på djurens sida och drar sig inte för att säga vad hon tycker. Hon har visat ett stort intresse för etologi och trycker på vikten av att ibland konsultera etologer då veterinärer inte besitter samma kunskaper som etologer.”

Vi hälsar Anna varmt välkommen till Sveriges Akademiska Etologer!

 

Det här inlägget postades i Hedersmedlem, Information från SAE och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.