Presentation av Månadens Etolog

Månadens Etolog Maj 2018
Emma Almquist

Äntligen är det maj och jag, Emma Almquist, får vara månadens etolog.

Vem är då jag? En skåning med två kaniner, en hamster och en glad/galen kooikervalp. Jag är supertaggad på att få dela med mig av mina tankar och vardag med er! Ställ alla frågor och vädra alla era tankar, det blir så mycket roligare då 

Färdig etolog blev jag för ett år sedan när jag tog examen från Etologi och Djurskyddsprogrammet vid SLU. Idag driver jag företaget Djurvetologen vars verksamhet består av kurser och föreläsningar för sällskapsdjursägare. Min lokal och de flesta av mina kurser finns i Lomma, Skåne, i samarbete med landskapets största djuraffär Zoogiganten.

Det är fantastiskt roligt att få arbeta med djur och deras ägare i samspel – för det är just samspelet, helheten, som är det mest intressanta enligt mig. Jag ska försöka få med så mycket av ”helheten” som möjligt i mina inlägg. Mest av allt kommer jag skriva ur ett hundperspektiv, det är dem jag jobbar mest med som instruktör och etolog/hundpsykolog.

Jag är också en föreningsgalning. Ett tag satt jag i 5 (!) styrelser, det är inte att rekommendera – trots att det var superroligt. Jag har varit med och startat föreningen Sveriges Kaninvälfärdsförening där jag nu sitter som ordförande. Kaniner är ett av mina favoritdjur så några långöron kommer helt klart dyka upp under månaden.

Hoppas ni kommer tycka mina inlägg är intressanta!
Skriv om ni har några tankar och frågor till fragaenetolog@sverigesakademiskaetologer.se