Kontakta en etolog

Söker du en etolog?

Här finns länkar till några av Sveriges Akademiska Etologers medlemmar!

Kontakta oss gärna om du har frågor på info@sverigesakademiskaetologer.se!

Är du medlem i Sveriges Akademiska Etologer, har eget företag och vill stå med här? Kontakta webbredaktor@sverigesakademiskaetologer.se så hjälper vi dig!

Kalmar län

Ölandsetologen – Desirée Sjöström

Som konsult inom etologi och zoologi erbjuds tjänsten att stå som rådgivande zoolog för din anläggning. Jag erbjuder skräddarsydda föreläsningar och kurser för bland annat organisationer, event och företag inom biologi. Till den enskilde erbjuds djurvård samt rådgivning om ditt djurs beteende – förebyggande, inspirations- och problemlösande arbete.

Kontakt: www.olandsetologen.se

 

Kronobergslän

Etologkarin – Karin Nilsson

Etolog Karin Nilsson erbjuder kurser, konsultationer och föreläsningar för de som bättre vill förstå djurens beteende. Såväl organisationer som privatpersoner är välkomna att höra av sig. jag hjälper de som håller på med djur att få en ökad förståelse för djurens beteenden.

Kontakt: www.etologkarin.se och www.facebook.se/etologkarin

Skåne län

Djurvetologen – Emma Almquist

Jag erbjuder föreläsningar, utbildningar och rådgivning inom etologi och djurhälsa. Djurets psykiska och fysiska hälsa är precis lika viktiga för att djuret ska må så bra som möjligt. Som etolog kan jag hjälpa dig. Jag arbetar med företag och föreningar såväl som privatpersoner. Verksamma inom: Skåne län under sommarmånaderna och Uppsala län under höst/vår.

Kontakt: http://djurvetologen.se/ och https://www.facebook.com/djurvetologen/

Etologen – Carita Johansson

Carita Johansson håller föredrag och kurser om djur, djurhållning, beteende och välfärd, för föreningar, företag och privatpersoner. Det går också bra att rådfråga henne, helst för förebyggande arbete men även då det uppstått problem.

Kontakt: www.etologen.se och info@etologen.se

Södermanlands län

Djurkompassen – Ann-Sofie Sandell

Djurkompassen fokuserar främst på dig som djurägare, och på vilka sätt du kan förbättra för din katt, häst, kanin, fågel, hund osv. Djurägare till i princip alla arter är välkomna till mig!

Kontakt: www.djurkompassen.se

Du&Djur – Jannice Kindsjö

Du&Djur är inriktat på sällskapsdjur, främst hund. Jag arbetar gärna förebyggande men även problemlösande. Jag erbjuder konsultationer samt föreläsningar och inspiration till alla som vill lära sig mer om våra sällskapsdjurs beteende.

Kontakt: www.duochdjur.se

Uppsala län

Emotionsetologen – Astrid Söderquist

Emotionsetologen drivs av Astrid Söderquist och fokus för företaget ligger som namnet antyder på den känslomässiga bakgrunden till djurs beteenden och välmående – orsaken till så många av de allvarligaste problembeteendena! Mig kan du kontakta för beteenderådgivning, problembeteendeträning och föreläsningar. Min styrka ligger i problemlösning för aggressivt och/eller reaktivt beteende hos hund.

Kontakt: www.emotionsetologen.se

Västernorrlands län

Etologica – Anna-Maria Svedberg

Etologica erbjuder beteenderådgivningar och utredningar för främst hund, men även katt och andra sällskapsdjur. Rådgivningarna anpassas efter kundens behov och kan ske i hemmiljö. Etologica erbjuder även kurser med hundens beteende i fokus, där alla hundar är välkomna! Företaget har lokal på Kusthöjden i Härnösand men tar på sig beteenderådgivningar i hela Västernorrland.

Kontakt: www.etologica.se och https://www.facebook.com/etologica

Västra Götalands län

Djurrelationer – etologisk inspiration och rådgivning – Lisa Berglund

Jag erbjuder rådgivning och utbildning – kurser och föreläsningar – inom etologi med inriktning mot våra sällskapsdjur och häst. Katt är mitt expertisområde. Mitt fokus ligger på att inspirera till att hitta egna verktyg för att nå dina mål – såväl den enskilda djurägaren, organisationen eller företaget.

Kontakt: www.djurrelationer.se

Hästetolog Marie Eisersiö – Marie Eisersiö

Som hästetolog hjälper jag ryttare och hästägare att se världen ur hästens perspektiv och att utveckla en nära relation som bygger på vänskap, tillit och ömsesidig respekt. Jag erbjuder föreläsningar, praktiska kurser i hästhantering och ridning samt agerar rådgivare och kunskapsbank vid problembeteenden.

Kontakt: www.hastetolog.se

PaleoCat – Matilda Eriksson

Mitt företag riktar sig till kattägare och till andra företag (t.ex. djuraffärer och veterinärkliniker) samt kattföreningar som söker kunskap i främst kattens beteende och näringsbehov. Min rådgivning baseras på vetenskap och beprövad erfarenhet och sätter katten med ägare i fokus.

Kontakt: www.paleocat.se

 

Örebro och Västmanlands län

Djurkonsulten ZED – Linda Strohmaier

Djurkonsulten ZED erbjuder utbildning – föreläsningar och kurser – samt individanpassad rådgivning inom områdena Zoologi, Etologi och Djurvälfärd.

Kontakt: www.djurkonsultenzed.se och https://www.facebook.com/pages/Djurkonsulten-ZED/502600969798178