Event

Här hittar ni information om nästa stora event som är öppet för både medlemmar i SAE samt icke medlemmar, för att läsa om våra tidigare event gå in på Tidigare event.

Storevent 2018 – Djurs kognition

I år kommer vårt stora event ha tema Djurs kognition! Ett mycket spännande område där nya forskning öppnar upp för nya insikter om hur våra djur tänker och fungerar. Under de kommande veckorna kommer vi att släppa årets föreläsare och i början av juli öppnar anmälan.

Datum: 10-11 november

Var: Skånes Djurpark

Tema: Djurs kognition

Föreläsare: Kommer att presenteras i facebook-eventet och här på hemsidan under de kommande veckorna

Eric Warrant
Professor i Funktionell ekologi vid Lunds Universitet och har specialiserat sig på synsinnet över hela djurriket. Under åren har Eric studerat hur nattdjur och djuphavsdjur kan se trots mycket begränsad ljustillgång. Under eventet kommer han att lära oss om de olika ögondesigner som finns och hur olika djur ser världen jämfört med oss.

Här kan ni läsa mer om Eric Warrant och även läsa hans publikationer: https://www.biology.lu.se/eric-warrant

Emma Almquist
Etolog, hundinstruktör och hundpsykolog, driver företaget Djurvetologen samt är ordförande i Sveriges Kaninvälfärdsförening. Hon är en aktiv och populär föreläsare som fokuserar på etologi, träning av beteende och fysisk friskvård. Emma kommer att prata om kognitiv berikning och ge oss konkreta tips på hur vi kan aktivera våra djur.

För att läsa mer om Emma Almquists olika projekt gå gärna in på hennes hemsida: http://djurvetologen.se/

Elin Hirsch
Doktor i etologi med inriktning katters beteende och driver det egna företaget Tail Up. I sitt doktorandprojekt studerade hon hur grupphållning av katt påverkar uppkomst av stress, och hur stress påverkar kattens beteende, fysiologi och sjukdomsfrekvens. Elin kommer att tala om kattkognition; bland annat om vad vi vet idag om katters kognition, katt-människa kommunikation och hur katter uppfattar sin omvärld.

Här kan ni läsa mer om Elin Hirsch doktorandprojekt: https://www.slu.se/institutioner/husdjurens-miljo-halsa/forskning/forskningsprojekt/stress-hos-katt/

Pris: Kommer, sista inbetalning 19 oktober

Anmälan: Öppnar i början av juli, är bindande

Gå in på vårt facebook-event och klicka i Kommer eller Intresserad för att inte missa några av de spännande nyheterna inför eventet!