Årets event

Här hittar ni information om nästa stora event som är öppet för både medlemmar i SAE samt icke medlemmar, för att läsa om våra tidigare event gå in på Tidigare event.

Storevent 2018 – Djurs kognition

I år kommer vårt stora event ha tema Djurs kognition! Ett mycket spännande område där nya forskning öppnar upp för nya insikter om hur våra djur tänker och fungerar. Föreläsarna, programmet och priser hittar ni nedan!

Datum: 10-11 november

Var: Skånes Djurpark – Jularp 150, 243 93 Höör, Sverige
Hitta hit: http://www.skanesdjurpark.se/planera-besoeket/hitta-hit/

Tema: Djurs kognition

Föreläsare

Eric Warrant
Professor i Funktionell ekologi vid Lunds Universitet och har specialiserat sig på synsinnet över hela djurriket. Under åren har Eric studerat hur nattdjur och djuphavsdjur kan se trots mycket begränsad ljustillgång. Under eventet kommer han att lära oss om de olika ögondesigner som finns och hur olika djur ser världen jämfört med oss.

Här kan ni läsa mer om Eric Warrant och även läsa hans publikationer: https://www.biology.lu.se/eric-warrant

Emma Almquist
Etolog, hundinstruktör och hundpsykolog, driver företaget Djurvetologen samt är ordförande i Sveriges Kaninvälfärdsförening. Hon är en aktiv och populär föreläsare som fokuserar på etologi, träning av beteende och fysisk friskvård. Emma kommer att prata om kognitiv berikning och ge oss konkreta tips på hur vi kan aktivera våra djur.

För att läsa mer om Emma Almquists olika projekt gå gärna in på hennes hemsida: http://djurvetologen.se/

Elin Hirsch
Doktor i etologi med inriktning katters beteende och driver det egna företaget Tail Up. I sitt doktorandprojekt studerade hon hur grupphållning av katt påverkar uppkomst av stress, och hur stress påverkar kattens beteende, fysiologi och sjukdomsfrekvens. Elin kommer att tala om kattkognition; bland annat om vad vi vet idag om katters kognition, katt-människa kommunikation och hur katter uppfattar sin omvärld.

Här kan ni läsa mer om Elin Hirsch doktorandprojekt: https://www.slu.se/institutioner/husdjurens-miljo-halsa/forskning/forskningsprojekt/stress-hos-katt/

Kognitionsetologerna
Kombinerar de två områdena etologi och kognitionsvetenskap för att ge oss en inblick i vad som styr och påverkar våra och djurs beteenden. Emelie De Boussard från Kognitionsetologerna kommer prata om komparativ kognition och vilken nytta vi har av den kunskapen när vi håller djur.

Går gärna in på deras hemsida och läs mer! http://www.kognitionsetologerna.se/

Mathias Osvath
Kognitiv zoolog som forskar inom kognitionsvetenskap. Han är främst intresserad av människoapor och kråkfåglar och är idag vetenskaplig föreståndare för Lunds Universitets primatforskningsstation Furuvik, och förestår tillika Lunds Universitets Corvidkognitionsstation. Mathias kommer bland annat ur ett brett perspektiv förklara varför det är vetenskapligt intressant med corvidkognitionsstudier.

Här kan ni läsa mer om Mathias Osvath och om hans olika projekt:http://www.fil.lu.se/person/MathiasOsvath/

Program

Lördag
09:30 – 10:00 Inskrivning
10:00 – 10:30 Välkommen
10:30 – 12:00 Föreläsning: Kognitionsetologerna “Komparativ kognition”
12:00 – 13:00 Lunch
13:00 – 15:00 Aktivitet i parken
15:00 – 15:30 Fika
15:30 – 17:00 Föreläsning: Elin Hirsch “Katters kognition”

Söndag
09:00 – 10:30 Föreläsning: Eric Warrant “Synsinnet över hela djurriket”
10:30 – 12:00 Föreläsning: Mathias Osvath “Varför studera korpkognition?”
12:00- 13:00 Lunch
13:00 – 14:00 Workshop med djurparken
14:00 – 15:30 Föreläsning: Emma Almquist “Kognitiv berikning”
15:30 – 16:00 Fika och slutsnack

Pris

1600:- för icke medlemmar i SAE
1300:- för medlemmar i SAE

I priset ingår samtliga programpunkter, för- och eftermiddagsfika samt lunch både lördag och söndag. Efteråt kommer ni också att få ett diplom som visar att ni deltagit.

Betalning sker till
Skaraborgsläns sparbank
Clearingnummer: 8289-1
Kontonummer: 23 521 192-7
Swish 123 465 1980
Märk betalningen med er mailadress. Sista inbetalning 19 oktober

Anmälan

Anmälan till det här eventet har nu stängt. Sista anmälan och inbetalningsdag var 19 oktober, vid sent intresse kontakta ordforande@sverigesakademiskaetologer.se för att se om det finns några reservplatser.

Gå in på vårt facebook-event och klicka i Kommer eller Intresserad för att inte missa några av de spännande nyheterna inför eventet!

Egenföretagare?

Eventdeltagare har chansen att visa upp sina företag under vårt stora event i november!

För 400 kr får ni under hela helgen tillgång till ett utställningsbord, plats för rollups, tillgång till ström till ev. digital presentation osv. I pauserna kan alla eventdeltagare mingla runt och ta del av informationen.

Ta chansen att visa den mångfald av djurföretag vi har!

Anmäl er till ordforande@sverigesakademiskaetologer.se senast 19 oktober.

Förslag på boende

Om ni tycker att det är härligt med en morgonpromenad eller har bil finns det även boende i närliggande Höör, från 35-50 minuters promenad eller 7 min med bil.

Vill ni hellre bo i en större stad ligger Lund på köravstånd, från 35-45 minuter.