Stipendium för bästa kandidatarbete inom etologi!

Foto: Lisa Lundin

Fredag den 1 juni var det examensdag för studenterna på Etologi och Djurskyddsprogrammet, vilket betyder att det även var dags att kora bästa examensarbete! Stort grattis till vinnaren av stipendiet, Linn Segerlund, för ditt arbete om kaniner i zoobutiker!

Arbetet har titeln: Hållning av kaniner (Oryctolagus cuniculus) och kaniners beteende i zoobutiker – En inblick i kaninhållning, kaniners beteende samt välfärd i två inhysningssystem i svenska zoobutiker.

Vår motivering löd: Ett arbete om ett hittills nästan outforskat ämne trots att djuret är mycket vanligt som sällskapsdjur. Med en tydlig diskussion visar författaren hur djurhållningen påverkar etologi och välfärd hos djuren på ett tillgängligt sätt. Förutom att arbetet öppnar upp för vidare forskning är ämnet mycket aktuellt och det är viktigt att kaniners status höjs.

När arbetet publiceras kommer vi även att lägga upp det här så att ni alla kan läsa det!

På bild: Linn Segerlund och Emma Lund från SAE:s styrelse.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.